Isabella Ranta

Liikunnallisen urani aloitin jo 3-vuotiaana satubaletissa ja telinevoimistelussa. Yläasteella tanssiharrastukseni (hip hop, break dance, showtanssi ja nykytanssi) otti tuulta purjeisiin ja vuonna 2002 sijoituin hopealle Hip hop -tanssin SM-kisoissa. Teini-iässä harrastin myös kilpa-aerobicia ja aitajuoksua. 

Ohjausurani alkoi tanssi- ja aerobictuntien ohjaajana jo ennen lukioikää. Siitä lähtien olen ohjannut säännöllisesti jumppia sekä toiminut liikunnanohjaajana mm. Helsingin ja Espoon kaupungilla sekä eri seuroissa. Liikunnanohjaajana olen ehtinyt ohjaamaan hyvin monipuolisesti mm. erilaisia lattia- ja vesitunteja. Olen aikoinaan myös ohjannut jumppaa Jyryssä, joten paluu Jyryn ohjaajajoukkoon tuntuukin hyvältä ja kotoisalta.

Suoritin liikuntaneuvojan tutkinnon lukion jälkeen, josta jatkoin opintojani vielä liikunnanohjaajaksi Lahden ammattikorkeakoulussa. Liikuntatieteiden maisteriksi valmistuin Jyväskylän yliopistosta 2019 ja 2021. Vuonna 2019 pääaineenani oli liikunnan yhteiskuntatieteet ja vuonna 2021 liikuntapedagogiikka. 

Ohjaajana minulle on tärkeää kannustava ja iloinen ilmapiiri sekä tekemisen meininki. Pyrin myös aina toteuttamaan jumppatuntejani niin, että yhä useampi, kunto- tai kokemustaustastaan huolimatta, saa jumpasta kaiken hyödyn irti.