Olympiakomitean ohjeistus seuratoimintaan sekä tarkennus Vallilan saliin

11.10.2020

Olympiakomitean ohjeet terveysturvalliseen seurojen harjoitustoimintaan:

• Aikuiset käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
  • Harjoituksissa kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: urheilijat, valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat. Näin rajoitetaan henkilökontaktien määrää. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista.
  • Välttämättömät vanhempien käynnit lasten harjoituksissa tapahtuvat kasvomaskia käyttäen.
  • Kun edellinen ryhmä on lopettanut harjoituksen ja siirtynyt pois harjoitustilasta, voi seuraava ryhmä mennä harjoitustilaan. Oman harjoituksen alkamista ei mennä odottamaan harjoitustilaan.
  • Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.
  • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.
  • Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kädet on pestävä huolellisesti ennen ja jälkeen harjoituksen. Käsidesiä on suositeltavaa olla saatavilla harjoituksen aikana.

Helsingin Jyryn salilla Vallilan koulussa on ohjaajalta saatavilla käsidesiä. Kädet tulee pestä heti saliin saavuttaessa ja lähtiessä. Pukuhuoneita on kaksi, jolloin tuleva ryhmä sijoittautuu siihen, jossa ei näy vaatteita. Saliin tulevat voivat tulla jo muutama minuutti ennen jumpan alkua pääkäytävälle (kaksoisovien luo, jonka edessä on ikkuna), jolloin salista tulevat pääsevät suoraan pukukoppikäytävälle, eivätkä ryhmät kohtaa. Lapsia tuoville ja hakeville aikuisille suosittelemme maskin käyttöä ja pyydämme rajoittamaan tarpeetonta oleskelua pukutiloissa. Salin pöytien siirtelyssä avustaville henkilöille löytyy meidän puolesta kertakäyttöhanskat.

Ohjaajat käyttävät maskia silloin, kun se on mahdollista. Harrastajat voivat käyttää maskia oman harkinnan mukaan.

Kaikissa jumpissamme tulee olla oma jumppa-alusta, mikäli sellaista jumpassa tarvitaan.

Saavuthan jumppaan vain täysin terveenä!